Změny v uspořádání bankovní regulace a dohledu v EU v současném období - Šubrtová, Gabriela; Blahová, Naďa, 1958-; Kaimova, Nadira; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato diplomová práce se zabývá aktuálními změnami v bankovní regulaci a dohledu v EU. Na začátku práce je popsána problematika bankovní regulace a dohledu. Dále jsou nastíněny příčiny, průběh a důsledky finanční krize, která zapříčinila vznik nového uspořádání regulace a dohledu v EU. V závěrečné části práce jsou rozebrány komponenty projektu bankovní unie, současný stav a připravované reformy. Analyzovány jsou také výsledky zátěžových testů včetně jejich metodologie. Tyto testy byly provedeny na podzim roku 2014 v souvislosti s novou rolí Evropské centrální banky.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses