Pohledávky z účetního a daňového hlediska - Zajícová, Markéta; Müllerová, Libuše, 1945-; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se věnuje problematice pohledávek. Vysvětluje důvody jejich vzniku a právní souvislosti. V účetní části se práce zabývá mj. účetními postupy s jejich ukázkou na konkrétních příkladech. Daňová část zkoumá pohledávky z hlediska daní z příjmů a daní z přidané hodnoty. Praktická část analyzuje pohledávky po lhůtě splatnosti a tvorbu zákonných opravných položek u osmi společností.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses