Strategická analýza - Nováček, Jakub (2014)
Cílem této diplomové práce je vypracování strategické analýzy multikina CineStar Mladá Boleslav z pohledu jeho managementu, která poskytne informace a návrhy na zlepšení využitelné tímto managementem při snaze ovlivnit strategické cíle multikina, které jsou primárně definovány vedením společnosti CineStar, s. r. o. Práce je rozdělena na tři části - teoretickou, metodickou a praktickou. Teoretická část obsahuje definování souvisejících pojmů a zasazení strategické analýzy do kontextu. Část metodická dále identifikuje a popisuje použité metody a nástroje strategické analýzy. Obsahem praktické části je samotná strategická analýza multikina CineStar Mladá Boleslav rozdělená na analýzu nadřazené strategie, vnější analýzu, analýzu stakeholderů a analýzu vnitřních zdrojů a schopností. Výstupy těchto dílčích analýz jsou následně sloučeny v rámci SWOT analýzy a vedou k formulaci strategických doporučení.