Přeshraniční přeměny obchodních společností (korporací) v ČR - Malynych, Tetyana (2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou přeshraničních fúzí, jejich realizací z právního a účetního hlediska v podmínkách české legislativy a v mezinárodních standardech účetního výkaznictví. Práce zahrnuje i změny zákona č. 125/2008 Sb., o přeměnách obchodních společností a družstev, který nabyl právní účinnost 1. ledna 2012. V praktické části práce obsahuje praktický příklad, který popisuje proces realizace přeshreniční fúze po jednotlivých krocích, včetně účetního řešení.