Přeshraniční přeměny obchodních společností (korporací) v ČR - Malynych, Tetyana; Vomáčková, Hana; Rajnochová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou přeshraničních fúzí, jejich realizací z právního a účetního hlediska v podmínkách české legislativy a v mezinárodních standardech účetního výkaznictví. Práce zahrnuje i změny zákona č. 125/2008 Sb., o přeměnách obchodních společností a družstev, který nabyl právní účinnost 1. ledna 2012. V praktické části práce obsahuje praktický příklad, který popisuje proces realizace přeshreniční fúze po jednotlivých krocích, včetně účetního řešení.
Vedoucí práce: Hana Vomáčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses