Inovativní přístupy k udržitelnému managementu budovy Fakulty managementu VŠE - Jaroš, Michal; Syrovátka, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Jirka, Jakub (2014)
Ve své diplomové práci na téma "Inovativní přístupy k udržitelnému managementu budovy Fakulty managementu" se zabývám především ekologickou certifikací existujících budov prostřednictvím mezinárodního environmentálního certifikátu LEED. První část informuje o modifikaci certifikátu LEED pro existující budovy, iniciativách americké rady pro šetrné budovy (USGBC) a českých i zahraničních environmentálních programech, které zprůhledňují udržitelnost budov. První část je uzavřena výčtem potencionálních benefitů, plynoucích z certifikace a finanční náročností a návratností certifikačního procesu u vzorových projektů ve světě. Primárním cílem druhé části je navrhnout a zdůvodnit změny, v rámci budovy Fakulty managementu, při jejichž realizaci by budova fakulty byla schopná získat certifikát LEED pro existující budovy. Jedná se o formu manuálu, který zmiňuje především výčet navrhovaných technologií a pokynů pro efektivní správu budovy. Následují návrhy změn, které se sice certifikačního procesu netýkají, avšak mohou zefektivnit a optimalizovat chod objektu. V závěru je vyhodnocen dotazník, který byl aplikován na všechny studenty fakulty, a který zkoumá především zájem studentů o potencionální certifikaci školy a jejich pohled na současný stav budovy
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: environmentální management; certifikace; školní budovy; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; environmental management; certification; school buildings; master's theses