Empirická analýza projektu Stáže ve firmách - Švarc, Michal; Formánek, Tomáš; Čížek, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato práce je věnována empirické analýza pilotního projektu Stáže ve firmách - vzdělávání praxí, který je dále považován jako způsob intervence. Hlavním cílem empirické analýzy je odhad průměrného efektu intervence(ATE) na charakteristiky jako je socio-ekonomický status a příjem z výdělečné činnosti. Pro odhad těchto efektů jsou použity metody kontrafaktuální evaluace jako jsou Difference in Differences Estimator(DiD), First Differences Estimator(FD) a Propensity Score Matching(PSM). V rámci této práce je odvozeno a použito rozšíření přiřazovacího problému, které je následně použito jako alternativní způsob párování osob k (PSM). Tento způsob párování umožňuje větší kontrolu nad vytvářením dvojic, což následně zvyšuje podobnost spárovaných osob v předem zvolených charakteristikách.
Vedoucí práce: Tomáš Formánek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses