Corporate Social Responsibility v bankovním sektoru - Rybářová, Vendula (2014)
Cílem diplomové práce je analyzovat systém Corporate Social Responsibility v bankovním sektoru, navrhnout určitá opatření pro řešení zjištěných nedostatků a způsoby hodnocení efektivnosti realizovaných aktivit. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část vymezuje základní pojmy související s problematikou Corporate Social Responsibility, uvádí její základní charakteristické znaky a principy, související a často zaměňované koncepce a zásadní argumenty pro přijetí nebo nepřijetí konceptu do podnikové praxe. Dále je zde také popsána situace nejen v České republice, ale i ve vybraných zemích Evropské unie. Praktická část analyzuje systém společensky odpovědných aktivit ve společnosti Česká Spořitelna, a.s. a zabývá se návrhem konkrétních indikátorů pro měření realizovaných aktivit, které by organizaci umožnily dlouhodobě sledovat jejich efektivnost.