Ocenění společnosti Únětický pivovar a.s. - Podolský, Jiří; Brabenec, Tomáš; Hamplová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Předmětem diplomové práce je zjištění hodnoty vlastního kapitálu společnosti Únětický pivovar, a. s. k datu ocenění 1. 1. 2014. Práce nemá teoretickou a praktickou část, jak je obvyklé, ale tvoří jeden celek, ve kterém jsou pojmy a použité metody vysvětlovány průběžně. Je rozdělena na pět hlavních částí. Po prezentaci základních informací o podniku je zpracována strategická analýza, která se zabývá analýzou vnějšího potenciálu pivovarnického trhu a analýzou vnitřního potenciálu podniku. Následuje finanční analýza, která podává obraz o dosavadních finančních výsledcích, finančním zdraví a stabilitě oceňovaného podniku i ostatních srovnatelných pivovarů. Výstupem kapitoly Generátory hodnoty je sestavený finanční plán, na jehož základě je provedeno vlastní ocenění podniku metodou diskontovaných volných peněžních toků (DCF). Závěrečná část obsahuje aplikaci simulací Monte Carlo, která obohacuje závěry práce o pravděpodobnostní rozdělení výsledné hodnoty oceňovaného podniku.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses