Analýza a návrh opatření v souvislosti se zaváděním moderních metod řízení ve vybrané firmě - Vondrák, Jiří; Černý, Jan, 1935-2020; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kos, Bohumír (2014)
Tato diplomová práce popisuje zavádění moderních metod řízení ve vybrané firmě. Cílem práce je pomoci s jejich zavedením. Mezi těmito metodami hraje dominantní roli štíhlá výroba. Hlavním cílem je pak vytvořit první vzorové pracoviště využívající moderní metody řízení. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí, teoretické a praktické. V teoretické části je popsána štíhlá výroba, její jednotlivé metody a princip neustálého zlepšování. Praktická část analyzuje současný stav řízení výroby ve vybrané firmě. Dále obsahuje návrhy možných řešení v rámci metod štíhlé výroby a rovněž vlastní implementaci jednotlivých návrhů. Jedná se především o využití vizualizace a metody 5S. Podrobně je popsáno vytvoření prvního vzorového pracoviště montáže, které využívá systém Kanban. V závěru práce jsou uvedeny další návrhy a doporučení pro zvýšení produktivity firmy
Vedoucí práce: Jan Černý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: výrobní management; management změny; kaizen; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; production management; management of change; kaizen; master's theses