Daňové změny v souvislosti s rekodifikací soukromého práva - Hrubý, Štěpán (2014)
Diplomová práce je zaměřena na zhodnocení změn v daňových předpisech vzniklých v souvislosti s rekodifikací soukromého práva. V první části se ve stručnosti věnuji vývoji soukromého práva na území České republiky, neboť nový občanský zákoník v mnohém navazuje na již historické soukromoprávní předpisy. Druhá část práce je zaměřena na popsání možného stavu, který by nastal, kdyby nebyly daňové předpisy rekodifikaci soukromého práva přizpůsobeny. Stěžejní je pak zhodnocení daňového řešení vybraných rekodifikačních změn s poukázáním na případné nejasnosti v daňových předpisech.