Analýza marketingového mixu motoristického areálu - Křížová, Ilona; Vávra, Oldřich; Fousek, Vlastimil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Motoristické disciplíny autocross, rallycross a motocross již nemají ve světě takové postavení jako ve své nedávné historii. O diváckou přízeň se musí dělit s rostoucí nabídkou jiných lákavých volnočasových aktivit, mezi kterými si lidé pečlivě vybírají. Zároveň se autokluby spravující motoristické areály, ve kterých se pořádají nejrůznější podniky těchto sportovních disciplín, musí vyrovnat s odlivem finančních prostředků či věcné podpory od některých sponzorů. Ti začínají mnohem pečlivěji selektovat sporty, se kterými chtějí spojit svoji značku. Pro dosažení celkové prosperity motoristických areálů je proto nutné zaměřit marketingovou komunikaci oběma směry, B2B i B2C. Teoretická část seznamuje se strategickým marketingem ve sportovním prostředí s hlavním zaměřením na marketingový mix. Praktická část se pomocí empirické a teoretické metody zabývá analýzou marketingového mixu autocrossových, rallycrossových a motocrossových areálů v České republice. Závěr praktické části se věnuje samotnému naplnění cíle diplomové práce. Nejprve je proveden rozbor marketingového mixu autocrossového, rallycrossového a motocrossového areálu Sedlčanské Kotliny. Zjištěné informace jsou pak následně aplikovány na vytvoření nové marketingové strategie sportovního zařízení.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses