Legislativní změny v oblasti loterií a jejich fiskální dopady - Brůček, Tomáš; Sedmihradská, Lucie; Stavjaňová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce je zaměřena na legislativní změny v oblasti loterií a jejich dopady na rozpočty vybraných municipalit. Hazardní průmysl je specifickým odvětvím ekonomiky, u kterého je aplikován zvláštní systém zdaňování. Od roku 2012 jsou provozovatelé loterií a jiných podobných her zdaněni zcela novým způsobem, což se projevilo i ve veřejných rozpočtech. Cílem diplomové práce je zhodnocení těchto změn a kvantifikace jejich dopadů na výši a strukturu příjmů z hazardu ve vybraných městských částech v Praze. Vývoj výše příjmů městských částí z hazardu je silně ovlivněn postojem městských částí k hazardu. U městských částí, které zavedly nulovou toleranci hazardu, je zřejmý klesající trend vývoje těchto příjmů. V městských částech s vysokou koncentrací hazardu naopak došlo k růstu příjmů z hazardu. Postavení městských částí je z důvodu existence hlavního města Prahy v mnoha oblastech značně odlišné od ostatních měst a obcí.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses