Dekarbonizace a společná dopravní politika EU - Volková, Anna (2014)
Hlavním cílem této práce je zhodnocení společné dopravní politiky a vývoj dekarbonizace ve světě a Evropské unii. V první části je zaměřena na vliv dopravy na ekonomiku, vývoj společné dopravní politiky a její environmentální aspekty. V další části se věnuje přijetí Kjótského protokolu, vývoje ve světě a v Evropské unii a konkrétním opatřením dekarbonizace v dopravě. Závěrečná kapitola se zaměřuje na vývoj do budoucna a alternativní typy paliv.