Zaměstnanost osob starších padesáti let v ČR a udržitelnost průběžného důchodového systému - Kašpar, Vojtěch; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku zaměstnávání starších osob v České republice. Obsahuje hlavní teoretická východiska včetně demografických prognóz. Dále analyzuje makroekonomické souvislosti a příčiny vývoje zaměstnanosti osob starších padesáti let v České republice během posledních deseti let. V poslední kapitole je popsán způsob výpočtu důchodových dávek, důchodový věk, dále příjmy a výdaje důchodového systému a jeho udržitelnost. Podrobným zkoumáním trhu práce a průběžného pilíře penzijního systému v ČR je ověřována hypotéza, zda zvyšování důchodového věku by mohlo vyřešit otázku udržitelnosti prvního pilíře důchodového systému. V závěru práce jsou pak výsledky zkoumání vyhodnoceny.
Vedoucí práce: Jaroslava Durdisová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses