Dopady hospodářské krize na hospodaření obcí - Charvát, Ondřej (2014)
Diplomová práce se zabývá hodnocením dopadů hospodářské krize na hospodaření 130 největších měst v České republice. Tyto obce jsou rozděleny do čtyř skupin, které jsou pak podrobně hodnoceny. Zkoumaným obdobím je časový úsek ohraničený roky 2003 a 2012. Práce se skládá ze dvou částí. První část popisuje teoretický rámec hospodaření obcí a předpokládaný vliv hospodářské krize na rozpočty obcí. Druhá část se věnuje hodnocení příjmů a výdajů v průběhu zkoumaného období. Analýza je provedena jak v absolutních hodnotách rozpočtů obcí, tak i na bázi finančních ukazatelů, které se používají k analýze finančního zdraví obcí.