Převod dokumentů ve formátu Markdown do formátu DocBook - Šmíd, Martin; Šlajchrt, Zbyněk; Kosek, Jiří, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Cílem této bakalářské práce je návrh programu umožňujícího konverzi dokumentů ve formátu Markdown do formátu DocBook. Tento konvertor je vyvinut v jazyce XSLT 2.0 a slouží nejen jako XSL styl dostupný pro uživatele DocBooku, ale i jako samostatný konvertor formátu Markdown v novém dosud neimplementovaném prostředí. Nejdříve jsou oba formáty analyzovány z hlediska jejich syntaxe a použití. Na základě analýzy jsou specifikovány požadavky na konvertor a společně s případy užití stanovují požadovanou funkcionalitu. Práce poté pokračuje obecným návrhem logiky konvertoru, ze kterého poté vychází samotná implementace. Součástí práce je praktická ukázka v podobě webové aplikace, která prezentuje funkčnost konvertoru. Vlastní přínos práce spočívá ve vytvoření open-source programu, který obohatí komunitu uživatelů o nový nástroj a zároveň demonstruje schopnosti XSLT 2.0 technologie.
Vedoucí práce: Zbyněk Šlajchrt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses