Analýza filmového turismu v destinaci Český ráj - Talašová, Barbora (2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou filmového turismu v Českém ráji. Stěžejní část práce je zaměřena zejména na analýzu Českého ráje jako místa vhodného pro filmový turismus a zhodnocení nabídky destinace v oblasti filmového turismu. Ke splnění cílů byla mimo jiné použita SWOT analýza a metoda benchlearningu. Výsledkem práce je zjištění, že potenciál pro rozvoj filmového turismu v destinaci Český ráj je, ale není využíván na maximum. Na základě analýz jsou předloženy doporučení na nové produkty filmového turismu, které by mohla organizace destinačního managementu na daném území nabízet.