Cílový model obchodování s elektrickou energií v EU - Merunka, Jiří; Kovačovská, Lenka, 1982-; Cibulka, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
V této diplomové práci se zabývám integrací národních elektroenergetických trhů do jednotného vnitřního trhu prostřednictvím tzv. Cílového modelu. Práce se zaměřuje na zhodnocení integračních snah, přičemž hlavní pozornost je věnována v současné době jedinému aspektu Cílového modelu, který má významnější ekonomické dopady: integraci denních trhů pomocí metody Market coupling. Cílem analýzy denních trhů je ověření, zda propojování trhů skutečně přináší deklarované benefity: snížení cen, snížení volatility a zvýšení likvidity. Vedlejším cílem je poté zhodnocení míry propojení pomocí korelační analýzy přenosu cenového šoku.
Vedoucí práce: Lenka Kovačovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses