Vztah ERP systémů a lean principů - Gühl, Tomáš (2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou vztahu ERP systémů a lean principů. Konkrétněji pak využitelností těchto principů ve spojení s ERP systémy pro malé a středně velké společnosti, dodávaných českými společnostmi. Základním stavebním prvkem jsou pak zkušenosti z praxe a rozhovory s odborníky z praxe a to z obou stran obchodního vztahu (dodavatel i klient). Práce nejen vyhodnocuje vztah zmiňovaných systémů a lean principů, případně jejich využitelnost v českém prostředí, ale také poskytuje kompletní materiál pro základní osvětu, týkající se této problematiky a odpovědi na zásadní otázky, které mne (případně dotazované odborníky) ve spojitosti s touto problematikou zaujaly. Práce končí zjištěním pravdivosti základní teze a doporučením pro případnou implemetaci a integraci ERP systému a lean principů.