Zatraktivnění veřejné osobní dopravy v pražské aglomeraci - Kortus, Jan; Zelený, Lubomír; Lácha, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Politici mnoha zemí se snaží snížit negativní dopady automobilové dopravy zvýšením významu veřejné osobní dopravy. Tato diplomová práce se zabývá veřejnou osobní dopravou v pražské aglomeraci. Cílem diplomové práce je charakterizovat současný stav dopravy v pražské aglomeraci a následně navrhnout kroky, které by zatraktivnily veřejnou osobní dopravu a zvýšily počet jejích uživatelů na úkor individuální automobilové dopravy. Práce je rozdělena do tří částí. První část je teoretická a jsou v ní vymezeny základní pojmy, které jsou důležité pro pochopení následujících dvou částí. Druhá část stručně popisuje dopravní situaci v Praze a okolí. Třetí část je pro tuto práci stěžejní a jsou v ní navrženy kroky, které pomohou zvýšit význam veřejné osobní dopravy. Důraz je kladen na železnici, jejíž potenciál není plně využit.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses