Komparativní analýza elektronizace veřejné správy ve vybraných členských státech EU se zaměřením na zavádění systému EU ETS - Winkelhöferová, Anežka; Lechner, Tomáš; Pěkná, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Tato diplomová práce se věnuje analyzování implementace evropského systému obchodování s emisními povolenkami (EU ETS) v porovnání s celkovou elektronizací veřejné správy, stupněm rozvoje informační společnosti a přístupem ke snižování emise skleníkových plynů ve vybraných členských zemích EU (Česká republika, Slovensko, Francie, Itálie, Spojené království). Hlavní otázkou práce je, zda postup zavádění systému EU ETS zapadá do celkové koncepce e-governmentu v dané zemi, nebo zda stojí samostatně. Evropský systém obchodování s emisními povolenkami představuje službu evropského e-governmentu a proto se i jeho implementace do značné míry váže na vyspělost využívání informačních a komunikačních technologií ve veřejné správě v dané zemi. Práce je rozdělena do tří hlavních částí, obsahem první kapitoly je komparativní analýza stupně rozvoje elektronizace veřejné správy ve zvolených státech, druhá část se věnuje analyzování dostupných informací o implementaci EU ETS, třetí kapitola srovnává výsledky obou předchozích analýz a zodpovídá hlavní otázku práce.
Vedoucí práce: Tomáš Lechner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses