Místní poplatky - Kaszová, Klára; Sedmihradská, Lucie; Kouba, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se zabývá tématem místních poplatků s akcentem na místní poplatek ze psů. Je rozdělena do tří hlavních části. V první části je teoreticky vymezeno financování obcí a charakterizovány jednotlivé místní poplatky s největším důrazem na místní poplatek ze psů a jeho kvalitativní zhodnocení na vybrané skupině statutárních měst. Jejím výsledkem je podrobná charakteristika uplatňovaných osvobození, které se mezi městy značně odlišují. Druhá část se věnuje mezinárodní komparaci zdanění zvířat u nás a v Evropské Unii včetně srovnání sazeb a specifik včetně doporučení pro Českou republiku. V poslední části je místní poplatek ze psů analyzován, a to z pohledu závislosti výnosu z poplatku na jednotlivých sazbách poplatku či počtu evidovaných psů. Je zde také vývoj sazby za srovnávané roky 2002 a 2012 a jednotlivé kategorie. Z analýzy vyplývá, že sazba poplatku roste spolu s navýšením maximálních možných sazeb a počet psů není na sazbě poplatku závislý.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses