Důchodové reformy v programech politických stran v ČR - Vyšata, David (2015)
Důchodový systém se v mnoha zemích od 90. let 20. století dostává do složité situace kvůli stárnutí populace. Mnohé státy nutnou reformou prošly, ovšem v České republice bylo toto téma donedávna předmětem kosmetických změn a nekonečných diskuzí. Tato bakalářská práce se zabývá rozdíly mezi důchodovými systémy, vývojem v ČR a návrhy změn politických stran. Hlavním cílem bakalářské práce je porovnat jednotlivá řešení a zhodnotit II. pilíř důchodového systému.