Vývoj ekonomické struktury v suburbánním prostoru Hl.m. Prahy - Svatoň, Ondřej (2014)
Bakalářská práce zkoumá předpokládaný vliv suburbanizace na vývoj ekonomické struktury v zázemí hlavní města Prahy. Cílem je odhalit a specifikovat vývojové trendy ekonomické činnosti v okresech Praha-východ a Praha-západ. Výsledků je dosaženo pomocí analýzy dostupných statistických dat pro dané oblasti a výsledků vlastního šetření. Práce se soustředí na obchodní společnosti a jejich vývoj v čase z hlediska počtu firem, velikosti, aktivit v jednotlivých odvětvích ekonomické činnosti a právní formy. Pro každou sledovanou kategorii jsou z dostupných dat vytvořeny předpokládané vývojové tendence související s teorií komerční suburbanizace.