Vývoj ekonomické struktury v suburbánním prostoru Hl.m. Prahy - Svatoň, Ondřej; Krejčová, Nikola, 1974-; Tomešová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce zkoumá předpokládaný vliv suburbanizace na vývoj ekonomické struktury v zázemí hlavní města Prahy. Cílem je odhalit a specifikovat vývojové trendy ekonomické činnosti v okresech Praha-východ a Praha-západ. Výsledků je dosaženo pomocí analýzy dostupných statistických dat pro dané oblasti a výsledků vlastního šetření. Práce se soustředí na obchodní společnosti a jejich vývoj v čase z hlediska počtu firem, velikosti, aktivit v jednotlivých odvětvích ekonomické činnosti a právní formy. Pro každou sledovanou kategorii jsou z dostupných dat vytvořeny předpokládané vývojové tendence související s teorií komerční suburbanizace.
Vedoucí práce: Nikola Krejčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses