Pragmatický lematizátor českých slov - Vacek, Matěj; Strossa, Petr, 1961-; Kliegr, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato práce se zabývá lemmatizací podstatných a přídavných jmen na základě morfologie českého jazyka. Cílem práce je vytvořit lemmatizátor, který bude lemmatizovat slova s úspěšností alespoň 90%. Zároveň by měl být lemmatizátor co nejjednodušší, tj. měl by mít co nejméně pravidel. Lemmatizátor bude vytvářen pro oblast realitních inzerátů na prodej domů. V práci budou analyzovány specifika této oblasti a lemmatizátor bude přizpůsoben této oblasti, tak aby při lemmatizaci vytvářel co nejlepší výsledky. Lemmatizátor byl vytvořen v jazyce Java. Bylo použito velmi málo pravidel (pouze tři typy) a celkově byl lemmatizátor úspěšný v 96,4% případech.
Vedoucí práce: Petr Strossa
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses