Zdanění příjmů korporací v Rakousku - Milotová, Michaela (2015)
Práce se zabývá zdaněním příjmů korporací v Rakousku. Za cíl si klade zanalyzovat podrobně konstrukci daně z příjmů korporací v Rakousku a identifikovat dobré prvky vhodné k aplikaci do českého právního systému. První kapitola je zaměřena na daňovou kvótu a její složení, krátce je zde popsán daňový systém. Další kapitola se stručně zabývá teoretickými přístupy ke zdanění příjmů korporací. Stěžejní část práce obsahuje kapitola 3, která se zaměřuje na jednotlivé konstrukční prvky daně a v závěru uvádí příklady na zdanění modelové korporace v ČR a Rakousku. Další dvě kapitoly jsou věnovány zdanění v mezinárodním kontextu a oblasti transakcí se spřízněnými stranami. Poslední kapitola identifikuje kladné a záporné prvky rakouské korporátní daně a navrhuje doporučení pro ČR. Doporučeno je zejména zavést omezení daňové uznatelnosti úroků plynoucích do daňových rájů a možnost skupinového zdanění.