Zdanění příjmů korporací v Rakousku - Milotová, Michaela; Láchová, Lenka, 1959-; Matějka, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Práce se zabývá zdaněním příjmů korporací v Rakousku. Za cíl si klade zanalyzovat podrobně konstrukci daně z příjmů korporací v Rakousku a identifikovat dobré prvky vhodné k aplikaci do českého právního systému. První kapitola je zaměřena na daňovou kvótu a její složení, krátce je zde popsán daňový systém. Další kapitola se stručně zabývá teoretickými přístupy ke zdanění příjmů korporací. Stěžejní část práce obsahuje kapitola 3, která se zaměřuje na jednotlivé konstrukční prvky daně a v závěru uvádí příklady na zdanění modelové korporace v ČR a Rakousku. Další dvě kapitoly jsou věnovány zdanění v mezinárodním kontextu a oblasti transakcí se spřízněnými stranami. Poslední kapitola identifikuje kladné a záporné prvky rakouské korporátní daně a navrhuje doporučení pro ČR. Doporučeno je zejména zavést omezení daňové uznatelnosti úroků plynoucích do daňových rájů a možnost skupinového zdanění.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses