Právní úprava mediace v obchodně-právních sporech - Kerbachová, Tereza (2015)
Bakalářská práce na téma Právní úprava mediace v obchodně-právních sporech se zabývá charakteristikou a využitím mediace jako jednoho ze způsobů alternativního řešení sporů. Obchodní mediace je v České republice v počátcích, k jejímu rozvoji přispělo především přijetí zákona č. 202/2012 Sb., o mediaci a změně některých zákonů. V první kapitole se věnuji obecnému uvedení do problematiky mediace, jejímu srovnání s dalšími metodami ADR. Druhá kapitola pojednává především o vývoji právní úpravy a implementaci zákona o mediaci. Dále je práce věnovaná samotnému procesu mediace a požadavkům na mediátora. Praktická část je zpracovaná na základě mé účasti na mediátorských zkouškách, kde jsem působila jako figurant.