Přeměna občanských sdružení na spolky podle občanského zákoníku v konkrétních podmínkách - Böhmová, Ludmila (2015)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na změnu Nového občanského zákoníku, který vyšel v platnost 1. 1. 2014, konkrétně na transformaci občanských sdružení na spolky na příkladu Junáka. Teoretická část se věnuje komparaci starého a nového zákoníku. Další část je již zaměřena na spolek Junák, český skaut z.s., jeho hospodaření a financování. V praktické části je teorie uvedena do praxe. Obsahuje analýzu hospodaření Junáka mezi lety 2011 -- 2013.