Přeměna občanských sdružení na spolky podle občanského zákoníku v konkrétních podmínkách - Böhmová, Ludmila; Takáčová, Hana, 1952-; Nováková, Štěpánka, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na změnu Nového občanského zákoníku, který vyšel v platnost 1. 1. 2014, konkrétně na transformaci občanských sdružení na spolky na příkladu Junáka. Teoretická část se věnuje komparaci starého a nového zákoníku. Další část je již zaměřena na spolek Junák, český skaut z.s., jeho hospodaření a financování. V praktické části je teorie uvedena do praxe. Obsahuje analýzu hospodaření Junáka mezi lety 2011 -- 2013.
Vedoucí práce: Hana Takáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses