Využitie IT pri operáciách amerických spravodajských služieb - Debnárová, Barbora (2014)
Bakalárska práca sa zaoberá využitím informačných technológií americkými spravodajskými službami. Práca je rozdelená na tri časti: úvod do problematiky spravodajských služieb, analýza spôsobov, akými pri svojich operáciách využívajú informačné technológie a prepojenie informatiky s medzinárodnými vzťahmi. Cieľom je na základe prevedenej analýzy vyvodiť postavenie amerických spravodajských služieb a ich informačných technológií v medzinárodných vzťahoch a tiež určiť ďalšie oblasti, kde sú informatika a medzinárodné vzťahy úzko prepojené.