Pražské usedlosti. Možnosti obnovy a využití - Baštová, Lucie; Kouba, Vojtěch, 1983-; Pátek, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Pražské usedlosti (zemědělské nebo hospodářské objekty, pozdější letohrádky a zámečky, manufaktury či vily) se během vývoje postupně staly součástí urbanizovaného prostoru hlavního města Prahy, anebo zanikly. V současnosti jsou dochované usedlosti významnými památkami vývoje města, ale také orientačními body městské krajiny a zdrojem lokální identity, a proto jsou hodny ochrany. Klíčové je přitom nalezení nového smyslu těchto unikátních staveb při současném zachování jejich kulturně-historických hodnot. Cílem této práce je shrnout možnosti obnovy a využití ohrožených pražských usedlostí a formulovat doporučení pro vlastníky, investory i další aktéry procesu animace těchto objektů na základě analýzy příkladů již renovovaných pražských usedlostí.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses