Predikce úspěšnosti studenta Národohospodářské fakulty VŠE - Adamcová, Lucie; Hronza, Martin; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Cílem této bakalářské práce je otestovat kvalitu testu Obecné studijní předpoklady společnosti Scio jako přijímacího kritéria na Národohospodářskou fakultu VŠE. Spolu s tím práce nalézá a testuje další determinanty a prediktory studentského úspěchu na fakultě. Hlavní hypotézou práce je, že vztah výsledku testu OSP s úspěchem studenta na NF VŠE je kladný (čím vyšší test OSP, tím horší známka) případně nevýznamný a nesplňuje tedy kritérium kvalitního přijímacího testu. Práce totiž předpokládá neefektivitu veřejného systému školství díky absenci tržních signálů. Práce tuto hypotézu vyvrací na základě regresní a korelační analýzy výběrového souboru 225 studentů NF VŠE. Pomocí těchto dat práce dále testuje různorodé proměnné a jejich predikční schopnost studentova úspěchu. Nejlépe v tomto směru dopadla studentova průměrná známka z maturitní zkoušky.
Vedoucí práce: Martin Hronza
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses