Optimalizace procesů v dopravní společnosti - Prošek, Michal; Říhová, Zora, 1948-; Tománek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Diplomová práce se zabývá procesním řízením v dopravní společnosti. Přesněji řečeno se zaměřuje na optimalizaci vybraných procesů ve středně velké společnosti. Vybraná společnost se řadí mezi přední české i evropské nadrozměrné dopravce. Především se zaměřuje na nadgabaritní silniční dopravu. V první části této práce jsou nejprve vymezeny základní teoretické pojmy, které čtenáři slouží jako znalostní minimum pro správné pochopení práce. V druhé hlavní části práce se představí čtenáři zvolená společnost a její obor podnikání. Následně je zanalyzována společnost a probíhající procesy v ní, na základě dlouhodobého vnitřního pozorování, v kombinaci s řízenými rozhovory a to s účastníky či vlastníky procesů. Nalezené nedostatky u jednotlivých procesů výsledky SWOT analýzy byly klíčové faktory pro určení procesu vhodného k optimalizaci. Snahou optimalizace je úprava procesu do požadovaného stavu, kterým je maximalizovat prostředky společnosti a odstranění chyb.
Vedoucí práce: Zora Říhová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses