Analýza českého hypotečního trhu a jeho situace v době celosvětové krize - Korniienko, Myroslava; Radová, Jarmila; Coufal, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Předmětem této diplomové práce je analýza českého hypotečního trhu a jeho situace v době celosvětové krize. První část práce se zabývá teoretickým rámcem. Definuje, co je finanční krize, jaké jsou její typy a projevy. Zaměřuje se zejména na americkou krizi trhu podřadných hypoték, která stála v počátcích současné globální finanční krize. Též definuje pojem hypoteční úvěr, uvádí jeho základní charakteristiky a typy, vyčleňuje nejdůležitější faktory ovlivňující hypoteční trh. Ve druhé části práce je popsán vývoj hlavních makroekonomických ukazatelů v době krize, situace na trhu nemovitostí a hypoték v České republice a ve Velké Británii. Pomocí statistické analýzy jsou identifikovány hlavní vazby a směry vlivu vybraných ekonomických proměnných na trh hypoték.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses