Administrativní náklady zadávání veřejných zakázek u vybraného okruhu veřejných zadavatelů - Hudečková, Veronika (2014)
Cílem této bakalářské práce je u šesti dotazovaných územních samosprávných celků vyčíslit výši celkových administrativních nákladů zadávání veřejných zakázek v roce 2013, specifikovat důvody vzniku těchto nákladů a navrhnout doporučení vedoucí k jejich snížení. Práce se skládá ze tří teoretických kapitol přibližujících problematiku veřejných zakázek, transakčních nákladů a územních samosprávných celků. Praktická část práce se zaměřuje na analýzu administrativních nákladů a předkládá doporučení k zefektivnění celého zadávacího procesu.