Faktory ovlivňující ceny akcií vybraných pojišťovacích společností - Strnad, Jakub; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá analýzou faktorů ovlivňující ceny akcií vybraných pojišťovacích společností. V první části je pozornost věnována vývojovým trendům na pojistných trzích. Druhá část má za úkol seznámit čtenáře s vybranými pojišťovnami Allianz a American International Group. Ve třetí části jsou analyzovány jednotlivé faktory a jejich vztah k akciovým kurzům s ohledem na specifické rysy pojišťovacích společností. Analýza je rozdělena na čtyři úrovně. První úroveň sleduje vliv globálních faktorů, druhá se zabývá makroekonomickými indikátory národní ekonomiky, následuje odvětvová úroveň a firemní analyzuje ukazatele na úrovni jednotlivých firem.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses