Řízení ECM v rámci modelu řízení podnikové informatiky MBI - Malý, Jan (2014)
Práce je zaměřena na oblast ECM a její reprezentaci v referenčním modelu řízení podnikové informatiky MBI. Hlavním cílem je rozšíření zmíněného modelu o objekty spojené s ECM -- faktory popisující strukturu řešení, úlohy definující postup při jeho implementaci a vazby mezi těmito, ale i existujícími, objekty. Práce podrobně analyzuje přínosy, ale i rizika a problémy spojené s implementací daného řešení. Vzniklá metodika nabízí soubor nejlepších praktik pro implementaci ECM.