Návrh a implementace firemního intranetu na bázi Sharepoint 2013 - Nguyen, Hai Ha (2014)
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku návrhu systému Microsoft SharePoint Server 2013 v rámci zvolené firmy. Hlavním cílem této práce je identifikovat potřeby a požadavky konkrétní společnosti a následně navrhnout vhodné intranetové řešení postavené na platformě Microsoft SharePoint Server 2013. Těchto cílů bylo dosaženo rozborem různorodých zdrojů, dále pomocí konzultací s odborníky, a také díky praktickým zkušenostem samotného autora, získaných ve společnosti Algotech. Hlavním přínosem práce je pak zhotovení uceleného souhrnu problematiky a vytvoření vhodného návrhu řešení pro konkrétní organizaci. V diplomové práci se autor nejprve zaměřuje na charakteristiku pojmu Enterprise Content Management (ECM), v další části se pak zabývá analýzou jeho dostupných nástrojů na trhu. Ve finále provede autor analýzu požadavků konkrétní společnosti, na základě které doporučí optimální řešení.