Návrh integrovaného systému pro podporu marketingového řízení produktového portfolia - Šebelík, Ondřej (2014)
Spolehlivé, srozumitelné a úplné informace jsou základem správných rozhodnutí. Organizace dnes mají k dispozici celou řadu databází a analytických nástrojů, ale úkolem technologií již není data pouze získávat a uchovávat, ale vhodně propojit jejich rozličné zdroje (interní i externí), oddělit podstatné od nepodstatného, a lidem, kteří na ně spoléhají, poskytnout jasný a srozumitelný obraz situace. K tomu slouží tzv. informační systémy -- nabízejí jednotný, uživatelsky přívětivý, srozumitelný a strukturovaný vhled do byznysové reality a shromažďují data a informace z různých zdrojů. Cílem práce je provést optimalizaci produktového řízení ve vybrané organizaci navržením integrovaného manažerského informačního systému pro podporu marketingového řízení produktového portfolia. Na základě analýzy existujícího workflow ve vybraných oblastech bude sestrojen abstraktní model byznysové reality a sestavena architektonická vize.