Mezinárodní obchodní zastoupení - Hudíková, Jana; Švarc, Zbyněk, 1950-; Almásy, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práce se zabývá možnostmi získávání cizích trhů, zejména institutem obchodního zastoupení. Je zde rozebrána jeho právní úprava, jak z hlediska mezinárodního, tak i komunitárního a vnitrostátního. Velká pozornost je věnována osobě obchodního zástupce, jeho právům a povinnostem, stejně tak jako požadavkům na něj a kritériím jeho výběru. V závěru samotné práce jsou již rozhodnuté případy Soudním dvorem EU, které se týkají problematiky obchodního zastoupení. Cílem práce je posouzení možných variant získávání cizích trhů, zejména pak obchodního zastoupení a jeho komplexní zhodnocení včetně všech jeho dalších atributů.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses