Srovnání rodinného chování před a po roce 1989 - Hrušková, Eliška; Nývlt, Ondřej; Majerová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cílem této práce je analyzovat proměny rodinného chování před a po roce 1989. Práce přináší základní přehled historických souvislostí a pronatalitních opatření, která z dlouhodobého hlediska významně ovlivnila vývoj základních demografických ukazatelů. Právě vývoj úrovně sňatečnosti, plodnosti, rozvodovosti a potratovosti dále popisuje a hledá v něm podobnosti, či naopak odlišnosti. Další kapitola sleduje rozšíření nesezdaných soužití ve společnosti a s nimi související nárůst mimomanželské plodnosti a neúplných rodin. Závěrečná kapitola je věnovaná analýze faktorů ovlivňujících rodinné chování po roce 1989.
Vedoucí práce: Ondřej Nývlt
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses