Vypovídací schopnost účetních závěrek sestavených dle českých pravidel a IFRS - Machala, Marek; Strouhal, Jiří, 1980-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato práce se zabývá srovnáním účetních závěrek sestavených na základě IFRS a českých účetních předpisů. Teoretická část se věnuje popisu základních principů obou účetních systémů a vyjmenovává vybrané odlišnosti. Praktická část je věnována společnosti ČD Cargo, která vykazuje jak dle IFRS, tak dle ČÚS. Účetní výkazy Společnosti jsou podrobeny finanční analýze. Analýza rozvahy a výkazu zisku a ztráty se zaměřuje jak na strukturu daných výkazů, tak na hodnotu jednotlivých položek. Analýza poměrových ukazatelů a ekonomické přidané hodnoty hledá příčiny, proč se srovnatelné ukazatele mění v závislosti na způsobu vykazování.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses