Způsoby řešení krizí bank - Pochman, Jiří (2015)
Tato diplomová práce se zabývá mechanismy, které mohou být použity pro řešení krize banky. Úvodní kapitola seznamuje čtenáře s nezbytným teoretickým základem a východisky pro následující kapitoly. V druhé kapitole jsou popsány a analyzovány opatření typu bail-out, které státy použily pro podporu svých finančních sektorů v letech 2008 -- 2012. První část třetí kapitoly se zabývá insolvenčními režimy pro banky a obecným popisem nových mechanismů pro řešení krize. Druhá část třetí kapitoly obsahuje kvalitativní analýzu nových mechanismů přijatých na území členských států v podobě směrnice BRRD. Závěrečná kapitola analyzuje na vzorku deseti systémově významných bank využitelnost opatření statutárního bail-in pro řešení jejich krize.