Ekonomické a sociální okolnosti generální stávky ve Velké Británii v roce 1926 - Pošvař, Vojtěch; Kovář, Martin, 1965-; Soukup, Jaromír, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Cílem této bakalářské práce je analýza hospodářských a sociálních okolností, které vedly k vypuknutí generální stávky ve Velké Británii v roce 1926. První část práce se věnuje historickému vývoji odborového hnutí a dlouhodobým příčinám generální stávky. Druhá část práce se zabývá krátkodobými příčinami, ale hlavně generální stávkou samotnou. Na poslední část práce bylo využito především nevydaných pramenů AMZV v Praze a věnuje se důsledkům stávky pro odborové hnutí. Je zde také analyzován rozdílný vztah Labouristické strany a Komunistické strany Velké Británie na generální stávku nebo jaký mělo vliv schválení zákona o průmyslových sporech z roku 1927 na odborové hnutí.
Vedoucí práce: Martin Kovář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses