Specifika marketingové komunikace minipivovarů - Polák, Jan (2015)
Bakalářská práce se zabývá marketingovou komunikací minipivovarů, které v současné době zažívají na českém pivovarnickém trhu nebývalý boom. Shrnuje teoretické podklady, týkající se marketingového prostředí, budování marketingové strategie a tvorby značky. Dále se zabývá taktickou rovinou marketingu, zejména pak marketingovým mixem. Ve své praktické části mapuje historii českého pivovarnictví a popisuje technologii výroby piva a jeho typy. Prostřednictvím dotazníkového šetření dále mapuje popularitu a povědomí o značkách mimopražských minipivovarů. Představuje nejúspěšnější z nich a na základě expertních rozhovorů se snaží vystihnout a zobecnit klíčové momenty, které vedly k jejich úspěchu a vyslovuje doporučení pro ostatní.