Integrovaný reporting v praxi - Kalousek, Michal (2015)
Tato práce se zabývá integrovaným reportováním a analýzou jeho užití v praxi. Teoretická část se skládá ze tří oblastí. První se zabývá vývojem podnikového reportingu od 16. století do současnosti a je dále členěna na období finančního reportingu, reportingu nefinančních informací a historii integrovaného reportování. Integrované reportování vzniklo jako reakce na narůstající objem podnikových reportů a současné snižování jejich vypovídací hodnoty. Druhá oblast se věnuje představení výsledků tří studií, jež se zabývaly aplikací integrovaného reportování v praxi a v třetí oblasti jsou shrnuty požadavky standardu IIRC na podobu a obsah integrovaného reportu. Praktická část práce se zabývá komparativní analýzou 4 integrovaných reportů a jejím cílem je odhalení best practice v rámci přístupu k integrovanému reportování v praxi a zároveň získání podkladů k závěrečné diskuzi, jež formuluje limity integrovaného reportování a doporučí kroky k jeho dalšímu směřování. Analyzované reporty byly vybrány na základě svého umístění v žebříčcích dvou institucí, jež se zabývají sestavováním pořadí nejlepších integrovaných reportů, a byly zkoumány z hlediska naplnění požadavků ve třech vybraných oblastech dle požadavků standardu IIRC.