Účinnost daňové politiky EU na národní daňové systémy - Marečková, Alžběta; Kubátová, Květa, 1952-; Kučera, Jonáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem práce je zjistit, jaká je účinnost daňové politiky Evropské unie - zda se jí národní daňové systémy řídí. V první kapitole se práce zabývá podstatou daňové politiky, její nejnovější strategií, cíli a nástroji. V následující teoretické části je rozebrána harmonizace daní, politika přímých a nepřímých daní a jejich legislativa. Analytická část práce se zabývá vlivem daňové politiky na národní daňové systémy. S využitím statistických dat o Evropské unii bude provedena metoda analýzy na dvou makroekonomických ukazatelích -- daňové kvótě a implicitní sazbě daně z práce, ale také na vývoji sazeb daně z přidané hodnoty.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses